Archive / Dagens tips

RSS feed for this section

Tvättråd – dagens tips!

 

IMG_8083

Vi har väl alla hört hur viktigt det är att följa tvättråden på våra nyinköpta kläder?! Man ska absolut inte tvätta plaggen för varmt, och inte torktumla kläderna om man vill att färgerna ska hålla sig fina.

Men visste ni att det samma även gäller för att tvätta kläder för kallt?

Om ett plagg har fått tvättråden 40 grader så är det viktigt att tvätta plagget i just 40 grader de första tvättarna. Värmen hjälper till att fixera färgerna och får dem att hålla längre. Att snabbt skölja upp ett nytt plagg kan vara förödande och färgerna kan börja rinna. Ofta går det dock att rädda plagget genom att tvätta det i maskinen några gånger och följa de medföljande tvättråden. Överskottsfärgen tvättas ofta bort. Prova själv vettja, om du råkar ut för detta missöde.

Alla Lilla Fröken Randigs plagg ska tvättas i 40 grader, ingen torktumling. Om man vänder plagget ut och in så skyddar man trycket lite extra. De plagg som har ett vinyltryck ska strykas med en bomullstrasa emellan.

 

Luvtröja med elefanter, tryck

Dagens tips

IMG_5777

Den fråga som jag får allra flest gånger från mina kunder är:

– Mitt barn älskar sin snuttefilt, har du fler i samma tyg? 

Ibland kan det ha gått över ett år sedan de köpte den första snuttefilten. Har dom tur så har jag kvar en liten restbit av de tidigare tygerna, och kan snabbt sy upp en till. Annars får jag med ett stygn i hjärtat säga att den tyvärr är slutsåld.

Så kära vänner, mitt tips är köp två likadana. 

På så sätt kan barnet ha en att mysa med, medan den andra åker in i tvättmaskinen.